Positieve beïnvloeding van rijgedrag: 4 voordelen

 

Het positief beïnvloeden van rijgedrag kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden. Tegelijkertijd draagt een bewuste rijstijl bij aan een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot. Dat is goed voor je winstdoeleinden, maar ook voor je bedrijfsimago. En heb je al gedacht aan de positieve impact ervan op schadelast en voertuigonderhoud?

Met de Connected Car-oplossing kun je verschillende typen informatie uit het voertuig lezen. Sycada is toonaangevend op dit gebied; in Europa dekken wij 90% van alle voertuigmerken en -modellen af.

De voordelen van het meten van rijgedrag vertalen zich in diverse zaken. In deze blog zetten we de directe voordelen die gerelateerd zijn aan een positieve beïnvloeding van rijgedrag, voor je op een rij!

 1. Brandstofreductie
  Een kleine rekensom illustreert wat je zou kunnen besparen. Stel: je hebt een jaarlijkse afstand van 40.000 kilometer, een gemiddeld verbruik van 7 liter per 100 kilometer en een verbruiksreductie van 10%. In dat geval zou de jaarlijkse besparing per voertuig meer dan 600 euro zijn. De emissiereductie zou dan overeenkomen met circa 1,2 ton CO2 per voertuig!
 2. Voertuigonderhoud
  Rijgedrag heeft een grote invloed op banden en remmen, die aanzienlijke kostenposten vormen. Van ‘harde’ besparingscijfers kunnen we op dit gebied wat moeilijker spreken, omdat meten lastiger is, maar vanuit de markt wordt gesproken over een levensduurverlenging van banden van ongeveer 30%. Een proactieve bewaking van DTC’s biedt daarnaast de mogelijkheid om ernstige schade aan het voertuig te voorkomen, wat zich eveneens vertaalt naar een kostenbesparing.
 3. Restwaarde
  Heb je een goed en tijdig onderhouden voertuig en ben je in staat om de wijze waarop het voertuig wordt gebruikt tijdens de leaseperiode, objectief te registreren, dan kan dit leiden tot een hogere restwaarde. Hierdoor kun je ook goed aangeven wanneer een voertuig absoluut naar de garage moet!
 4. Schadelast
  Er bestaat een causaal verband tussen rijgedrag en het risico op schade en verkeersveiligheid. Met onze verzekeringspartner Nationale Nederlanden hebben wij aangetoond dat mindful driving een significante invloed heeft op het aantal schades en de ernst daarvan. Bij sommige klanten hebben wij de schadelast kunnen terugdringen met 50%.

Meer weten? bel of mail ons gerust eens om een afspraak te maken!

Recente Praktijkcases

Recente blogs

23
nov2016

Sycada anno 2016: wist je...

  Inmiddels ken je ons als een betrouwbare en betrokken club van professionals die de klant centraal stelt....

09
dec2016

Positieve beïnvloeding van rijgedrag: 4...

  Het positief beïnvloeden van rijgedrag kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden. Tegelijkertijd draagt een bewuste rijstijl bij...

25
jan2017

Telematics 4.0: datavergaring en innovatie

  Telematics 3.0 – of inmiddels 4.0: de term vliegt je tegenwoordig om de oren. Zo ook op...

07
feb2017

Fleet intelligence à la TNT...

  In onze vorige blog hebben we het gehad over telematics 4.0 en de wijze waarop klassieke Track...

22
feb2017

Duurzame apparatuur én samenwerking: Swinkels...

  Meer dan tien jaar geleden werd Swinkels Beton klant van Sycada. Destijds bouwden wij voor dit bedrijf...

20
mrt2017

Intelligente perscontainers: wat voor ‘gekke’...

Als we stilstaan bij alle apparatuur die Sycada volgt en lokaliseert, komen we de gekste varianten tegen....

28
juni2017

Intelligent cameratoezicht: ‘gek’ of te...

Decennia geleden probeerden bedrijven zich, vaak met succes, te onderscheiden met het bieden van ‘service’. Totdat iedereen...

31
juli2017

Pilot Tracking Monitoring...

Meten is weten, dat weten we allemaal. Maar ook minder zweten, vooral als er weer nota’s binnen...

08
jan2018

Laat die GDPR maar komen!

Wie nu googelt op de zoekterm ‘GDPR’ vindt bijna 9 miljoen resultaten. Bij de zoekterm AVG (Algemene...

«
»

Over Sycada

Met meer dan 15 jaar ervaring en 2.000+ tevreden klanten loopt Sycada voorop in telematica.

Offices:


Meld je aan!