Telematics 4.0: datavergaring en innovatie

 

Telematics 3.0 – of inmiddels 4.0: de term vliegt je tegenwoordig om de oren. Zo ook op onze website! Maar wat houdt het begrip nu precies in?

Tien jaar geleden zijn we begonnen met het tracken en tracen van voertuigen. Daarvoor hebben we altijd de gps-technologie gebruikt. Maar waar de aanschaf van GPS Track & Trace vroeger alleen voor controle- en efficiencydoeleinden werd gedaan, zien we de laatste jaren dat de technische ontwikkelingen een vlucht hebben genomen. Hierdoor verandert GPS Track & Trace snel van een sturend en controlerend middel naar een instrument voor betrokkenheid, veiligheid en duurzaamheid. Dit heeft te maken met het feit dat er veel nieuwe mogelijkheden zijn om naast gps-data ook andere typen data te vergaren. We zetten enkele belangrijke datatypen voor je op een rij!

Rijstijldata

Hoe gaan mensen om met voertuigen? Wie deze vraag kan beantwoorden, is in staat om de rijstijl positief te beïnvloeden. Middels actieve coaching op de rijstijl kunnen we niet alleen brandstofverbruik verlagen, maar ook nieuwe mogelijkheden – bijvoorbeeld op het gebied van kostenbesparing, schadereductie en het verlengen van de levensduur van banden en remmen – benutten. Daarnaast zien wij dat de veiligheid van werknemers steeds belangrijker wordt. Voor veel werknemers is autorijden de meest gevaarlijke bezigheid op een werkdag. Werkgevers willen de tijd waarin iemand in zijn lease- of privéauto rijdt, dan ook zo veilig mogelijk maken.

Ongevalsdata

Heeft er een incident plaatsgevonden? Dan kunnen we achterhalen wat er precies is gebeurd met behulp van een ongevalsrecorder. Deze maakt het gemakkelijker om de schuldvraag te achterhalen wanneer je te maken hebt met een schade-incident op de weg. Je krijgt een forensische onderzoeksmogelijkheid die je in staat stelt om tijdens het proces van schadeafhandeling aan te tonen of de tegenpartij schuld heeft. Dat maakt het procesverloop een stuk eenvoudiger.

Voertuigdata

Wanneer heeft een auto een onderhoudsbeurt nodig? Zijn er belangrijke foutcodes waardoor de auto preventief naar de garage moet? Tegenwoordig zijn we goed in staat om een duidelijk antwoord te geven op deze vragen. Zien we bijvoorbeeld dat het olieniveau laag is of lezen we een foutcode uit het voertuig, dan kunnen we direct aan de bel trekken en (preventief) onderhoud faciliteren. Daardoor kun je zeer hoge kosten voorkomen.

Conclusie: data-inzet, fleet management, innovatie!

Kort gezegd: met telematics 4.0 komen er plotseling allerlei nieuwe mogelijkheden om de hoek kijken. Implementeer je de nieuwe vorm van datavergaring op een slimme manier in je organisatie, dan kan fleet management zich op een geheel andere manier ontwikkelen. Daarmee kun je met een innovatievere blik naar intelligente telematicaoplossingen kijken, die hierdoor nóg interessanter worden! Benieuwd naar de mogelijkheden van telematics 4.0? Neem gerust eens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

Recente Praktijkcases

Recente blogs

23
nov2016

Sycada anno 2016: wist je...

  Inmiddels ken je ons als een betrouwbare en betrokken club van professionals die de klant centraal stelt....

09
dec2016

Positieve beïnvloeding van rijgedrag: 4...

  Het positief beïnvloeden van rijgedrag kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden. Tegelijkertijd draagt een bewuste rijstijl bij...

25
jan2017

Telematics 4.0: datavergaring en innovatie

  Telematics 3.0 – of inmiddels 4.0: de term vliegt je tegenwoordig om de oren. Zo ook op...

07
feb2017

Fleet intelligence à la TNT...

  In onze vorige blog hebben we het gehad over telematics 4.0 en de wijze waarop klassieke Track...

22
feb2017

Duurzame apparatuur én samenwerking: Swinkels...

  Meer dan tien jaar geleden werd Swinkels Beton klant van Sycada. Destijds bouwden wij voor dit bedrijf...

20
mrt2017

Intelligente perscontainers: wat voor ‘gekke’...

Als we stilstaan bij alle apparatuur die Sycada volgt en lokaliseert, komen we de gekste varianten tegen....

28
juni2017

Intelligent cameratoezicht: ‘gek’ of te...

Decennia geleden probeerden bedrijven zich, vaak met succes, te onderscheiden met het bieden van ‘service’. Totdat iedereen...

31
juli2017

Pilot Tracking Monitoring...

Meten is weten, dat weten we allemaal. Maar ook minder zweten, vooral als er weer nota’s binnen...

08
jan2018

Laat die GDPR maar komen!

Wie nu googelt op de zoekterm ‘GDPR’ vindt bijna 9 miljoen resultaten. Bij de zoekterm AVG (Algemene...

«
»

Over Sycada

Met meer dan 15 jaar ervaring en 2.000+ tevreden klanten loopt Sycada voorop in telematica.

Offices:


Meld je aan!