Fleet intelligence à la TNT Express

 

In onze vorige blog hebben we het gehad over telematics 4.0 en de wijze waarop klassieke Track & Trace aan het veranderen is. Maar hoe ziet telematics 4.0 er nu precies uit? We laten het je zien aan de hand van een praktijkvoorbeeld: de bekende koeriersdienst TNT Express, die klant is van Sycada. TNT Express is een goed voorbeeld van een bedrijf dat nadrukkelijk de route volgt naar meer intelligentie!

Alle stakeholders op één systeem

De telematica-apparatuur van Sycada produceert data voor meerdere stakeholders in de organisatie van TNT Express, waaronder Security, Planning & Dispatching, Asset & Fleet Management, de Sustainability Manager, en rijinstructeurs die chauffeurs coachen op een betere rijstijl. Omdat wij zoveel verschillende data produceren, maken steeds meer stakeholdergroepen gebruik van het overzichtelijke onlinesysteem – ieder met eigen doelstellingen en Key Performance Indicators (KPI’s).

Alle assets op één systeem

Van trailers die goederen rondrijden tot vrachtwagens en bestelbusjes: alle assets komen samen op één platform. Sycada kan namelijk met alle voertuigtypen omgaan. Omdat TNT Express een zogenaamde ‘mixed fleet’ heeft met verschillende apparatuur en een verscheidenheid aan data, elimineert dit zeer veel rompslomp. Vroeger werkte TNT Express met meerdere systemen: een voor rijstijlanalyses en -feedback, een voor gps-tracking en een voor het uitlezen van de digitale tachograaf in vrachtwagens. Nu worden al deze zaken verenigd in een en hetzelfde systeem!

Meerdere energiemodaliteiten op één systeem

De transitie naar een groenere wereld houdt ook TNT Express bezig. Daarom wordt verbruik gemeten in zowel fossiel aangedreven voertuigen als in elektrische bestelbussen. Omdat veel bedrijven experimenteren met hybride voertuigen, waterstofauto’s en elektrische auto’s, hebben wij ons systeem gereedgemaakt voor het ondersteunen van verschillende brandstoftypen. Al deze energiemodaliteiten kunnen onze klanten kwijt op het platform. Daarin is Sycada op dit moment uniek!

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust eens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

Recente Praktijkcases

Recente blogs

23
nov2016

Sycada anno 2016: wist je...

  Inmiddels ken je ons als een betrouwbare en betrokken club van professionals die de klant centraal stelt....

09
dec2016

Positieve beïnvloeding van rijgedrag: 4...

  Het positief beïnvloeden van rijgedrag kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden. Tegelijkertijd draagt een bewuste rijstijl bij...

25
jan2017

Telematics 4.0: datavergaring en innovatie

  Telematics 3.0 – of inmiddels 4.0: de term vliegt je tegenwoordig om de oren. Zo ook op...

07
feb2017

Fleet intelligence à la TNT...

  In onze vorige blog hebben we het gehad over telematics 4.0 en de wijze waarop klassieke Track...

22
feb2017

Duurzame apparatuur én samenwerking: Swinkels...

  Meer dan tien jaar geleden werd Swinkels Beton klant van Sycada. Destijds bouwden wij voor dit bedrijf...

20
mrt2017

Intelligente perscontainers: wat voor ‘gekke’...

Als we stilstaan bij alle apparatuur die Sycada volgt en lokaliseert, komen we de gekste varianten tegen....

28
juni2017

Intelligent cameratoezicht: ‘gek’ of te...

Decennia geleden probeerden bedrijven zich, vaak met succes, te onderscheiden met het bieden van ‘service’. Totdat iedereen...

31
juli2017

Pilot Tracking Monitoring...

Meten is weten, dat weten we allemaal. Maar ook minder zweten, vooral als er weer nota’s binnen...

08
jan2018

Laat die GDPR maar komen!

Wie nu googelt op de zoekterm ‘GDPR’ vindt bijna 9 miljoen resultaten. Bij de zoekterm AVG (Algemene...

«
»

Over Sycada

Met meer dan 15 jaar ervaring en 2.000+ tevreden klanten loopt Sycada voorop in telematica.

Offices:


Meld je aan!