Duurzame apparatuur én samenwerking: Swinkels Beton

 

Meer dan tien jaar geleden werd Swinkels Beton klant van Sycada. Destijds bouwden wij voor dit bedrijf apparatuur in die momenteel nog steeds gedeeltelijk draait. De duurzaamheid van onze oplossing – Connected Beton – én samenwerking willen wij in deze blog graag belichten. Lees je mee over Swinkels Beton?

Het verhaal van Swinkels Beton

De gebroeders Swinkels in Lieshout legden zich vanaf 1970 toe op een bijzondere industrie; zij begonnen met het produceren van betonmortel, de basis voor alle bouw- en betonconstructiewerken. De overslag aan grondstoffen bedraagt nu circa 165.000 ton zand en grind per jaar. Iedere klant kan bestellingen plaatsen volgens zijn eigen specificaties en recepten. Inmiddels werkt Swinkels Beton met grofweg 300 verschillende recepten.

Dit laatste illustreert dat we vaak niet beseffen hoe gecompliceerd de betonbranche in elkaar zit. Alles luistert nauw – en dat is precies de reden waarom Swinkels Beton tien jaar geleden op zoek ging naar een solide oplossing.

Statusberichten van alle processtappen

De oplossing die Sycada voor Swinkels Beton heeft ontwikkeld, illustreert hoe je Track & Trace kunt integreren in je werkprocessen. Wij hebben een koppeling gemaakt met het planningsysteem en krijgen hierin meerdere malen per dag werkopdrachten gepresenteerd. Daarop sturen wij statusberichten terug naar het systeem die alle stappen in het proces weergeven; updates worden gegeven wanneer de betonmixer de betoncentrale verlaat, wanneer deze aankomt bij de klant, wanneer de sensor – die op de trommel geïnstalleerd is – de andere kant opdraait en start met lossen, wanneer de betonmixer teruggaat naar de klant en wanneer deze de centrale weer bereikt.

Goede samenwerking

Omdat wij gedurende de hele dag berichten sturen van elke stap, heeft Swinkels Beton de gehele distributie onder controle, waarmee capaciteitsbenutting verhoogd wordt en wachttijden worden voorkomen. Een stevige grip op de distributieketen betekent bovendien dat er minder situaties voorkomen waarin dure chemicaliën aan het beton moeten worden toegediend om de kwaliteit van het beton – een van nature bederfelijk product – onderweg te garanderen. Als gevolg hiervan is de efficiency op elk vlak omhooggegaan; een voordeel waar Swinkels Beton uiteraard van heeft kunnen profiteren.

En ook voor Sycada is deze samenwerking vanaf het begin vruchtvol geweest – niet in het minst omdat Swinkels onze eerste betonklant in Nederland was. Toen hun branchegenoten volgden, konden wij onze volwassen oplossing en verworven expertise ook voor hen inzetten!

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust eens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

Recente Praktijkcases

Recente blogs

23
nov2016

Sycada anno 2016: wist je...

  Inmiddels ken je ons als een betrouwbare en betrokken club van professionals die de klant centraal stelt....

09
dec2016

Positieve beïnvloeding van rijgedrag: 4...

  Het positief beïnvloeden van rijgedrag kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden. Tegelijkertijd draagt een bewuste rijstijl bij...

25
jan2017

Telematics 4.0: datavergaring en innovatie

  Telematics 3.0 – of inmiddels 4.0: de term vliegt je tegenwoordig om de oren. Zo ook op...

07
feb2017

Fleet intelligence à la TNT...

  In onze vorige blog hebben we het gehad over telematics 4.0 en de wijze waarop klassieke Track...

22
feb2017

Duurzame apparatuur én samenwerking: Swinkels...

  Meer dan tien jaar geleden werd Swinkels Beton klant van Sycada. Destijds bouwden wij voor dit bedrijf...

20
mrt2017

Intelligente perscontainers: wat voor ‘gekke’...

Als we stilstaan bij alle apparatuur die Sycada volgt en lokaliseert, komen we de gekste varianten tegen....

28
juni2017

Intelligent cameratoezicht: ‘gek’ of te...

Decennia geleden probeerden bedrijven zich, vaak met succes, te onderscheiden met het bieden van ‘service’. Totdat iedereen...

31
juli2017

Pilot Tracking Monitoring...

Meten is weten, dat weten we allemaal. Maar ook minder zweten, vooral als er weer nota’s binnen...

08
jan2018

Laat die GDPR maar komen!

Wie nu googelt op de zoekterm ‘GDPR’ vindt bijna 9 miljoen resultaten. Bij de zoekterm AVG (Algemene...

«
»

Over Sycada

Met meer dan 15 jaar ervaring en 2.000+ tevreden klanten loopt Sycada voorop in telematica.

Offices:


Meld je aan!