Intelligente perscontainers: wat voor ‘gekke’ apparatuur kun je volgen?

Als we stilstaan bij alle apparatuur die Sycada volgt en lokaliseert, komen we de gekste varianten tegen. Natuurlijk hebben we dagelijks te maken met voertuigen, maar we zien ook met verbazingwekkende regelmaat mobiele camerakranen, glasbokken, bronbemaling, generatoren, luchtvrachtcontainers en perscontainers voorbijkomen.

In deze blog belichten we graag de perscontainer: bijzondere apparatuur die wij intelligent maken door real-time communicatie te realiseren, bijvoorbeeld wanneer een perscontainer bijna vol is.

Oplossing voor perscontainers: méér dan lokalisering

Er zijn honderdduizenden perscontainers verspreid over heel Nederland. Hierin worden verschillende vormen van afval verzameld: van ‘simpel’ papier tot restafval op bouwterreinen. Voor deze apparatuur is een veelomvattende oplossing nodig die uit meerdere delen bestaat; een die Sycada heeft ontwikkeld.

Onze slimme oplossing bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste nemen we de balans op: hoeveel containers bezit een bedrijf? Als antwoord krijgen we vaak een schatting. De praktijk leert namelijk dat een behoorlijke hoeveelheid prijzige perscontainers staat weg te roesten op een centrale of is weggeraakt. Lokalisering is dus een belangrijk eerste onderdeel van onze oplossing. Daarbij houdt het echter niet op. Sycada houdt de stand van de pers namelijk ook bij en zorgt voor volmeldberichten, die de dienstverlener waarschuwen dat een container moet worden geleegd – bijvoorbeeld als deze een capaciteit van 80% procent heeft bereikt. Een groot voordeel is dat het bedrijf hierdoor niet hoeft langs te rijden zonder reden. Dit voorkomt veel onnodige kilometers en overvolle containers, waardoor afval begint te zwerven. Ten slotte houdt Sycada ook noodknopmeldingen bij. Hiermee kunnen we calamiteiten meten en eventueel actie ondernemen. Bij grote containers worden noodknoppen ook gebruikt als er onverhoopt een bedrijfsongeval geschiedt. Zodra de knop wordt ingedrukt, attenderen we verschillende mensen hierop in het kader van de veiligheid op een bedrijventerrein.

Intelligent? Jazeker

Kort gezegd: wij maken perscontainers intelligent en laten ze ‘praten’. Daardoor bewerkstelligen we tijdbesparing, efficiëntieverhoging en kostenreductie.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust eens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Recente Praktijkcases

Recente blogs

23
nov2016

Sycada anno 2016: wist je...

  Inmiddels ken je ons als een betrouwbare en betrokken club van professionals die de klant centraal stelt....

09
dec2016

Positieve beïnvloeding van rijgedrag: 4...

  Het positief beïnvloeden van rijgedrag kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden. Tegelijkertijd draagt een bewuste rijstijl bij...

25
jan2017

Telematics 4.0: datavergaring en innovatie

  Telematics 3.0 – of inmiddels 4.0: de term vliegt je tegenwoordig om de oren. Zo ook op...

07
feb2017

Fleet intelligence à la TNT...

  In onze vorige blog hebben we het gehad over telematics 4.0 en de wijze waarop klassieke Track...

22
feb2017

Duurzame apparatuur én samenwerking: Swinkels...

  Meer dan tien jaar geleden werd Swinkels Beton klant van Sycada. Destijds bouwden wij voor dit bedrijf...

20
mrt2017

Intelligente perscontainers: wat voor ‘gekke’...

Als we stilstaan bij alle apparatuur die Sycada volgt en lokaliseert, komen we de gekste varianten tegen....

28
juni2017

Intelligent cameratoezicht: ‘gek’ of te...

Decennia geleden probeerden bedrijven zich, vaak met succes, te onderscheiden met het bieden van ‘service’. Totdat iedereen...

31
juli2017

Pilot Tracking Monitoring...

Meten is weten, dat weten we allemaal. Maar ook minder zweten, vooral als er weer nota’s binnen...

08
jan2018

Laat die GDPR maar komen!

Wie nu googelt op de zoekterm ‘GDPR’ vindt bijna 9 miljoen resultaten. Bij de zoekterm AVG (Algemene...

«
»

Over Sycada

Met meer dan 15 jaar ervaring en 2.000+ tevreden klanten loopt Sycada voorop in telematica.

Offices:


Meld je aan!